Medelhavsdiet & LCHF

Detta är mitt första inlägg här på min och Hannas projektblogg. Det har blivit lite ändringar sedan sist. Bland annat så har vi uteslutit GI-metoden som försöksdiet och ska istället satsa på LCHF. Det är jag och Hanna som har tänkt äta enligt medelhavsdieten och så får Björn (som så snällt erbjöd sig att testa någon diet) LCHF. Något som är extra bra är också att Carl-Johan (vår handledare från början, nu har vi i stället fått Janne som handledare, men Carl-Johan kommer med mycket bra tips och råd ändå) redan har ätit enligt LCHF rätt länge, så då kan både vi och Björn få lite tips och råd från honom.
 
Vår plan är att ta kontakt med en dietist eftersom vårt möte med skolsköterskan inte gav så mycket. Vi vill gärna veta lite mer om vad för olika tester som går att göra, och som kosten bör ha en inverkan på på något sätt. Vi kommer att äta enligt dessa dieter under en 2 månadersperiod och ta tester före och efter, samt kanske någon gång under tiden om det är möjligt.
 
På återhörande, eller nåt.. :p

Projektskiss

Hej min kära projektarbets vän! Nu skriver jag det första inlägget för den här bloggen, hoppas det blir okej för dig!
 
Efter mycket klurande i helgen på vad vi ska ha som projektarbete har vi nu kommit på en idé. Vi var och pratade om den med Björn och Carl-Johan som vi idag fick veta skulle bli vår projektledare. 
Vår idé är att prova på två olika dieter, på det har vi tänkt ta olika tester på kroppen både innan och efter för att se om det blir någon skilland inuti kroppen. Jag har tänkt att se om det vore ekonomiskt möjligt att skolmaten skulle kunna följa de här dieterna. 
Dieterna vi valt är Medelhavsdieten och GI-metoden. Vi fick också veta att Björn gärna ställer upp på nå förösk om vi vill, och den hjälpen tar vi gärna emot!'
 
 
 

RSS 2.0